O nama

Svaka radnja, kuća ili zgrada imaju svoju priču, pa tako ima i ćevabdžinica „KOD SEJE“.
Davne 1974., u centru Zenice, Sadija Pruščanović, zvani Sejo, otvorio je jednu od prvih ćevabdžinica, i to je bilo nešto novo. Prvo vozač u zeničkoj pekari, pa potom taksista, Sejo je osjetio da bi se sam mogao baviti ovim poslom. Uz njega je radilo još 5 stalno zaposlenih radnika. Veoma brzo, ova radnja postala je mjesto gdje se moglo dobro i kvalitetno jesti. U ćevabdžinici „KOD SEJE“ su se mogli pojesti ćevapi i specijaliteti od mljevenog mesa i teletine. Stari Zeničani se sigurno sjećaju odličnog donera, koji je u toj radnji bio posebna poslastica. Sama radnja je bila neveliki prostor koji se poslije proširio.
U periodu od 1984. radnja je postojala kao bosanska kafana „AS“ i opet je imala veliki broj mušterija jer se tu mogla popiti odlična espresso kafa i zaigrati bilijar. Nakon rata godine 1996. ćevabdžinica „KOD SEJE“ ponovo zaživljava potaknuta velikim Sejinim entuzijazmom i ljubavlju prema ovom poslu. Tada se proširuje i ponuda ćevabdžinice. Naravno, veća ponuda podrazumijeva i više otvaranja prema tržištu, pa je slijedeći korak u radu bila mala pekara u sastavu ćevabdžinice. Nekad, za potrebe ćevabdžinice lepine su se kolicima, kroz čaršiju, dovozile iz drugih pekara.
Danas, to je firma koja zapošljava nekoliko desetina radnika, u kojoj se poštuje tradicija i zahtjevi mušterija. U samoj ćevabdžinici već odavno postoji kućna dostava, a o našim ćevapima se priča i u Sarajevu i drugim gradovima.
Pekara, koja posluje uz ćevabdžinicu, već je odavno proširila svoj asortiman, pa osim lepina „koje dišu“ nudimo male, velike, crne, bijele kifle, više vrsta hljeba, male i velike kukuruze, i slatke proizvode poput muffina i čupavaca. Spoj lepine i ćevapa u ćevabdžinici „KOD SEJE“ daje poseban ugođaj i autentičan je proizvod, rađen od najkvalitetnije vrste mesa, baš tu u toj radnji i po originalnoj recepturi. Nažalost, Seje više nema, ali tu su njegovi potomci, sin i unuci, koji sa istim žarom vode posao.
Naše lepine i ćevapi često zamirišu u domovima širom Evrope, jer pravi gurmani, ako i ne dođu u Bosnu, bar tako osjete miris i ukus tradicije i kvaliteta. Svaka radnja ima svoju tajnu, a naša je u posebnom ukusu i mirisu. Onaj ko samo jednom proba naše proizvode, ostaje naš stalni gost.
Zato, dođite i uživajte!

Lokacija